Vágólapra másolva!
Peterdi Imre megbetegedett, így nem játszhat a magyar jégkorong-válogatottban a horvátok elleni szerdai, zalaegerszegi utolsó világbajnoki felkészülési mérkőzésen, ugyanakkor Vas János biztosan kihagyja a vb-t, mert tengerentúli csapata bejutott a rájátszásba.

Pat Cortina szövetségi kapitány jelenleg Újpesten készülő gárdájában csak Peterdi nem tud tréningezni, a többiek jól vannak, egészségesek.

Az NHL tartalékbajnokságában (AHL) érdekelt Iowa Stars magyar légiósa, Vas János - akinek testvére, Márton a válogatott kerettagja - nem szerepelhet a jövő hétfőn kezdődő amiens-i divízió I-es vb-n, mert a playoffban kell pályára lépnie. A szezonban többször sérüléssel bajlódó csatár az utolsó alapszakasz-összecsapáson gólpasszt adott, így 35 mérkőzésen 11 pontot (két gól, kilenc assziszt) gyűjtött.

Az Iowa a Milwaukee Admiralsszal csatázik a rájátszás első körében, és a négy győzelemig tartó párharc leghamarabb magyar idő szerint április 26-án zárul.

A magyar válogatott a franciaországi vb-n április 24-én Nagy-Britanniával, 25-én Izraellel, 27-én a házigazdával, 29-én Németországgal, 30-án pedig Japánnal csatázik.