King Kong bucira verné Vlagyimir Klicskót

Luis Ortiz v Tony Thompson sport box
WASHINGTON, DC - MARCH 05: Luis Ortiz (right) exchanges punches with Tony Thompson in their main event heavyweight match at the DC Armory on March 5, 2016 in Washington, DC. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko október 29-én bokszolhatott volna az őt tavaly novemberben legyőző Tyson Fury ellen, ám a meccs elmarad. Van jelentkező, aki szívesen összemérné erejét az ukrán óriással.

A korábbi nehézsúlyú világelső Klicsko most arra vár, hogy a WBO és a WBA megfosztja-e az övétől Furyt, aki többször is lemondta a visszavágót. A brit bunyós jelenleg a WBA szervezet ún. szuperbajnoka, ugyanakkor a Boksz Világszövetségnek újabban olyan irányú törekvései vannak, hogy a mostani minimum három világbajnokból egyet kovácsoljon.

Luis Ortiz (jobbra) Tony Thompson ellen Forrás: AFP/2016 Getty Images/Patrick Smith

A kubai Luis Ortiznak is van egy nehézsúlyú WBA-bajnoki öve, és úgy gondolja, szívesen kiállna Klicskóval, ami talán a WBA-nak is kapóra jönne, amennyiben az ukrán bunyóst közvetlen kihívói pozícióba helyezi.

– idézte a Profiboksz.hu Ortizt.

A 193 centis kubai bunyós menedzsere megerősítette a szándékot. "King Kong készen áll Klicskóra. Ő a sorban a következő, és bármelyik élmenővel szívesen összecsap. Állítsátok elé mindet, és nézzétek végig, ahogy Ortiz kiüti őket" – mondta Jay Jimenez.