A magyar csapat fele már kiesett a bokszvébén

Harcsa Zoltán, boksz, ökölvívás
UNITED KINGDOM, London : Zoltan Harcsa of Hungary reacts to his points decision loss to Esquiva Falcao Florentino of Brazil in the Middleweight (75kg) boxing quarterfinals of the 2012 London Olympic Games at the ExCel Arena August 6, 2012 in London. AFP PHOTO / Jack GUEZ
Vágólapra másolva!
A világranglista-harmadik Harcsa Zoltán kedden egyhangú pontozással kikapott indiai ellenfelétől a 75 kilogrammos kategória selejtezőjében, így számára már az első versenynapon véget ért a dohai olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság.

Szántó Imre Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai és világbajnoki negyeddöntős tanítványa a nemzetközi szövetség közvetítése alapján kemény meccset vívott a rangsorban negyedik Krishan Vikasszal.

Az első menetben Harcsa nem bokszolt rosszul, ám a szoros küzdelemben a pontozók egyaránt az indiait látták jobbnak. A második három percben már egyértelműen Vikas tűnt meggyőzőbbnek, s ezt a bírák is így látták, ami azt jelentette, hogy az utolsó menetet Harcsának nagyon fölényesen meg kellett volna nyernie, vagy ki kellett volna ütnie riválisát a sikerhez, ám ez nem jött össze neki. A pontozás egyhangú volt, így a korábban 69 kilogrammban vb-bronzérmes indiai jutott a nyolcaddöntőbe.

Harcsa Zoltan gyorsan kiesett Forrás: AFP/Jack Guez

Az idei Európa Játékokon bronzérmes ferencvárosi öklözőnek az olimpiai kvótához az első háromban kellett volna végeznie. A riói indulás jogát ugyanakkor még a jövő évi kvalifikációs versenyeken megszerezheti.

A világbajnokság másik magyarja, a 19 éves, Eb-bronzérmes Csóka Nándor (52 kilogramm) szerdán este lesz érdekelt, méghozzá a Costa Rica-i David Jimenez Rodriguez ellen, aki a legutóbbi vb-n harmadik volt a 49 kilogrammosok között.