Óriási kár érte Bedákot, a menedzsere bekeményít

Bedák Zsolt; Plavci, Kemal Fotó kulcsszó fotótéma akció Személy Közéleti személyiség foglalkozása sportoló bokszol Budapest, 2007. június 16.
Bedák Zsolt (j) győz a szerb Kemal Plavci ellen A bajnok hazatér elnevezésű profi bokszgálán a Syma Csarnokban, E
Budapest, 2007. június 16. Bedák Zsolt (j) győz a szerb Kemal Plavci ellen A bajnok hazatér elnevezésű profi bokszgálán a Syma Csarnokban, Erdei Zsolt és Georges Blades (amerikai) félnehézsúlyú WBO-címmérkőzése előtt. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Rácz Félix, a magyar versenyző menedzsere megerősítette, hogy Bedák Zsolt mégsem lép ringbe május 2-án, a Las Vegasban sorra kerülő bokszgálán, amelynek főmérkőzését a jelenkor két legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao vívja egymással.

A múlt héten jelentette be a bokszoló menedzsmentje, hogy Bedák, aki a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoka, tízmenetes mérkőzést vív majd a mexikói Léo Santa Cruzzal, ám a boxrec.com című honlap szerint utóbbi ökölvívó ellenfele a francia Anthony Settoul lesz az MGM Grandben.

Túl erősnek tartják

A Felix Promotion kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "Bedák Zsoltot túl erős ellenfélnek tartja a mexikói csapata, és a rövid felkészülési időre hivatkozva egy sokkal gyengébb ellenfelet szeretnének". Kiemelik: Settoul csak a harmadik helyen áll a francia ranglistán, súlycsoportja összesített rangsorában pedig nincs a top 100-ban.

Forrás: MTI/Földi Imre

Rácz Félix elmondta, hogy már felvette a kapcsolatot Los Angeles-i jogi képviselőjükkel, aki várakozásra intette, mivel csak az minősül szerződésszegésnek, ha Santa Cruz tényleg kötelek közé lép egy másik ellenféllel május 2-án, Las Vegasban.

Az erkölcsi kár számokban nem kifejezhető

"A meccs elmaradása esetén kártérítési kötelezettség terheli a szervezőket velünk szemben, viszont az erkölcsi kár ebben az esetben nem megfogalmazható numerikusan. Vagy pedig ugyanezekkel a feltételekkel 120 napon belül biztosítanak Bedák Zsoltnak egy mérkőzést az Egyesült Államokban egy Leo Santa Cruznál nem magasabban jegyzett ökölvívó ellen" - fogalmazott Rácz Félix.

"Ha ezek közül esetleg valamelyiket nem teljesítenék, akkor jogi útra tereljük az ügyet" - jelentette ki.