Bika felöklelné Stevensont

Anthony Dirrel, Sakio Bika, boksz, profi boksz
UNITED STATES, New York : NEW YORK, NY - DECEMBER 07: Sakio Bika punches Anthony Dirrel during their WBC super middleweight title fight at the Barclays Center on December 7, 2013 in the Brooklyn Borough of New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hét végén a Bokszvilágtanács félnehézsúlyú világbajnoki címéért mérkőzik a nagyközépsúly korábbi világelsője, Sakio Bika. Az ausztrál ökölvívó cseppet sem könnyű feladat elé néz, hiszen a kőkemény ütőerejű Adonis Stevenson lesz az ellenfele.

Az eddig hat vereséget számláló Bika úgy gondolja, a világbajnok nehéz öklei nem tudnak majd kárt tenni benne.

"Vissza akarom vinni haza azt a WBC-övet. Nem tudom, Stevenson megtörik-e majd a presszióm alatt. Félnehézsúlyban sokkal jobban érzem magam és komolyan le akarom tesztelni a nagyfiút. Szerintem képes vagyok rá, szombaton kiderül. Igen sok ellenfelét kiütötte, de ez ellenem még soha, senkinek nem jött össze. Szombaton is kiütés várható, de Stevenson fog feküdni, nem pedig én. Nem csak körülnézni és sétálgatni ugrottam át Kanadába. El akarom venni a címét és biztos vagyok benne, hogy képes is leszek erre. Világrengető mutatványra készülök Kanadában" - idézte a kameruni születésű bunyóst a Profiboksz.hu portál.

Sakio Bika (j.) a legutóbbi két meccsén nem tudtott nyeri Anthony Dirrell ellen Forrás: Al Bello/Getty Images/AFP

Bika pályafutása során eddig Sam Solimantól, Joe Calzaghe-től, Lucian Butétól, Jean-Paul Mendytől, Alfredo Contrerastól és legutóbb Anthony Dirrelltől kapott ki.

Ellenfele, Adonis Stevenson 25 győzelem (ebből 21 KO) mellett mindössze egy vereséget szenvedett: 2010. április 16-án Darnell Boone ütötte ki.