Balhé a Mayweather-klánban

Floyd Mayweather Jr., boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 13: Floyd Mayweather Jr. gets up from the canvas after being pushed down by Marcos Maidana in the 10th round of their WBC/WBA welterweight title fight at the MGM Grand Garden Arena on September 13, 2014 in Las Vegas, Nevada. Maidana lost a point for the act. Mayweather Jr. won by unanimous decision. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban ismét kiújultak a nézeteltérések az ifjabb és az idősebb Mayweather között, mint a múltban oly sokszor.

A helyzet a közeli ismerősök szerint olyannyira eldurvult, hogy apa és fia jelenleg nem is beszélnek egymással, és így átmenetileg a régóta várt Mayweather vs Pacquiao találkozó is veszélybe került.

Floyd Jr. csapata ezért azonnal reagált a helyzetre, és a hírek szerint már meg is állapodtak a 73 éves edzőlegendával, Ulli Wegnerrel. Minden valószínűség szerint a számtalan bajnokot kinevelő Wegner fog állni május másodikán Floyd sarkában, elvégre már nyilatkozott is a felkéréssel kapcsolatban.

"Floyd ügyes ökölvívó, régóta kedvelem. Megvan benne a potenciál, de még számos hiányosságát ki kell javítanunk. Sokkal többet kéne alkalmaznia a feltartó balegyenest, valamint nagyon laza a védekezése is. Ezt például az állandóan fenntartott zárt, szoros kettősfedezékkel fogjuk kiküszöbölni - fejtegette Wegner.

Mayweatherrel nem könnyű kijönni Forrás: AFP/Getty Images/Ethan Miller

"Szóval van még min dolgoznunk, de ha a közös munkánknak beérik a gyümölcse, akkor még sokra viheti. Május másodikán győzni megyünk a ringbe!" - zárta sorait az edző, érdekes kontrasztot adva Mayweather tegnapi nyilatkozatának, amelyben Pacquiao hiányosságait ecsetelte.

Azért kár lett volna, ha egy szokásos Mayweather-belharc miatt elmarad a meccs, elvégre több mint öt éve próbálják már tető alá hozni. A bevételeken 60-40 százalékban osztoznak (Mayweather kapja a nagyobb részt), a televíziós nézettség pedig várhatóan minden rekordot megdönt.