Bokszbajnok segíti a pakisztáni iskola újjáépítését

Amir Khan v Devon Alexander GettyImageRank2 Decisions SPORT HORIZONTAL BOXING USA Nevada Las Vegas Fighting COMMEMORATION Unanimous Amir Khan - Boxer MGM Grand Garden Arena Welterweight Devon Alexander PersonalitySubmit USA Nevada Las Vegas Fighting Unani
LAS VEGAS, NV- DECEMBER 13: Amir Khan celebrates his 12-round unanimous decision over Devon Alexander during their welterweight bout at the MGM Grand Garden Arena on December 13, 2014 in Las Vegas, Nevada. Donald Miralle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A pakisztáni származású brit bokszoló, Amir Khan 30 ezer fontot szán a katonai iskola helyreállítására, amelyben tálib szélsőségesek 141 embert öltek meg a héten.

Khan két nadrágját árverezné el a cél érdekében, ugyanis híres a rikító ruhadarabjairól. A hétvégén, Las Vegasban például egy 24 karátos aranyszállal díszített övet viselt, mikor megvédte a WBC váltósúlyú világbajnoki címét Devon Alexander ellen.

A 28 éves Khan májusban lett apa, ezért is viselte meg különösen a pesavari mészárlás, amelyben 132 gyerek és kilenc felnőtt vesztette életét.

"El sem tudom képzelni, min mehetnek most keresztül a szüleik - mondta a bokszoló a BBC-nek. - Angliában nagyon szerencsések vagyunk, elküldhetem majd a lányomat naponta iskolában, anélkül, hogy aggódnék a biztonságáért, de Pakisztánban nem ez a helyzet. Ha kiküldik a gyereket a házból, nem tudják, visszatér-e. Ez nagyon szomorú."

Khan Devon Alexander legyőzése után Forrás: AFP/Donald Miralle

"Szeretném, ha újjáépítenék az iskolát, és javulna a biztonság ott" - fűzte hozzá Khan.