Mickey Rourke plasztikai sebészei már előre örülnek

Mickey Rourke, boksz
RUSSIAN FEDERATION, Moscow : (FILES) A file photo taken on August 11, 2014 shows US actor Mickey Rourke speaking to journalists as he wears a T-shirt with the portrait of Russian President Vladimir Putin in the center of Moscow. Rourke will revive his boxing career at the age of 62 and take to the ring with a US professional boxer in Moscow this month, Sovetsky Sport sports website reported on November 19, citing the promoters. Rourke is set to fight 29-year-old Elliot Seymour on November 28. They will take to the ring ahead of a match between Russia's Ruslan Provodnikov and Jose Luis Castillo of Mexico, Sovetsky Sport reported. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Már az ötvenes éveiben járó bokszolókat is nagypapázza a szakma, de akkor mit mondjunk egy 62 éves sportolóra, főleg, ha híres és gazdag? November 28-án a hírek szerint ismét szorítóba lép Mickey Rourke, aki a harmincas éveiben leforgatott, erotikusabb töltetű filmjei - Kilenc és fél hét, Vad orchideák - után keményebb énjét is megmutatta, de azért azt kevesen várták tőle, hogy ismét bokszkesztyűt húzzon.

Andrej Rjabinszkij menedzser bejelentése szerint november 28-án a Ruszlan Provodnyikov-Jose Louis Castillo gála egyik betétmeccseként Moszkvában ringbe lép Mickey Rourke, a 62 éves világhírű színész, ellenfele a 29 éves Elliot Seymour lesz.

A bokszzsáknak inkább alkalmasabb amerikai eddig tíz mérkőzést vívott, egyszer nyert - 2009-ben kiütötte John Dunhamet, aki eddig tíz vereségéből kilencszer KO-val tántorgott ki a ringből -, kilencszer kikapott. Viszont edzésben tartja magát, mert csak idén négyszer is bunyózott, és mindegyik négymenetes meccsét sima pontozással veszítette el.

Mickey Rourke 62 évesen is bokszolna Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

"Az ökölvívás egy gyönyörű sport, szerves része az életemnek. Tiszteletet, kitartást, türelmet és koncentrációt tanított nekem. Mindig nagyon szerettem volna Oroszországban kötelek közé lépni. Ez az álom most valóra vált, nagyon köszönöm Rjabinszkyijnek a lehetőséget" - nyilatkozta Rourke.

A színészet mellett bokszolt

Rourke 1952. szeptember 16-án született a New York állambeli Schenectady városában egy ír katolikus család gyermekeként. Két édestestvére mellett hat mostohatestvére is volt édesanyja korábbi kapcsolataiból, apja rendőrfelügyelőként dolgozott. A Miami Beach Senior High School után drámát tanult, közben állandó tagja lett a helyi bokszklubnak.

Amatőr pályafutása során 20 meccset nyert (17-et kiütéssel), hatot pedig elveszített. A színészet miatt úgy tűnt, nem tér már vissza a kötelek közé, ezek után meglepetésként hatott, hogy 1991-ben profiként húzott ismét kesztyűt. Úgy tervezte, hogy 16 meccs alatt világbajnoki címmeccsig jut, s címvédőként vonul majd vissza. Nem viccelt, félnehézsúlyban indult, edzőpartnerei között James Toney, John David Jackson és Tommy Morrison is felbukkant.

Profiként nyolc meccs veretlenül

Sérülékenysége azonban megakadályozta elképzelésében, mindössze nyolc meccset vívott, hatszor nyert (ötször KO-val), két alkalommal döntetlenre végzett. Utolsó mérkőzését 1994. szeptember 8-án Sean Gibbons ellen vívta, a floridai csata szintén döntetlennel zárult. A legendák szerint a nyolc meccs csak arra volt elegendő, hogy a plasztikai sebészek kicsit dolgozzanak az arcán.

Az utolsó profi győzelem Thomas McCoy ellen:

Egyik edzője Chuck Zito volt, de sokkal nagyobb név is felbukkant mellette a ringsarokban, Freddie Roach. A bokszolóból edzővé előlépett szakember első világbajnoka Virgil Hill volt, de dolgozott Manny Pacquiaóval és Oscar De La Hoyával is.

Szupermodellel él

"62 éves kora ellenére tökéletes formában van. Ilyen gazdag tapasztalattal felvértezve azt hiszem, megbirkózik a feladattal. Nagyon kíváncsian várjuk, mire lesz képes a szorítóban" - nyilatkozta róla Provodnyikov menedzsere, Vagyim Kornyilov.

Rourke gyakran látogat Oroszországba, 2009 óta ugyanis a szupermodell Anasztaszija Makarenko a barátnője.

Forrás: AFP/Getty Images/Frazer Harrison