Vágólapra másolva!
Súlyos botrány történt a Horvátországban zajló junior ökölvívó Európa-bajnokságon. A hazaiak versenyzőjét, Vido Loncart egy perc alatt leléptették a litván Algirdas Baniulis ellen, de ezen úgy felhúzta magát, hogy puszta kézzel kiütötte a bírót. A megvadult fiatalt alig bírták kirángatni a ringből.

A mérkőzés alig egy percig tartott, a mérkőzés bírája, a lengyel Maciej Dziurgot ezalatt háromszor is számolt a horvát Vido Loncar, majd végül beszüntette a küzdelmet. A felek a saját ringsarokba vonultak, majd amikor a bíró fel akarta emelni a győztes litván, Algirdas Baniulis kezét, Loncar rátámadt.

Nem elég, hogy két ütéssel a földre küldte, de még a fekvő játékvezetőt is püfölte, és csak a szorító tövében lévő biztonságiak tudták a lábánál fogva kirángatni a magáról megfeledkezett sportolót.

A horvát szövetség nyílt levélben kért elnézést a történtek miatt. „A szövetség mindenkitől bocsánatot kér, és azonnali, rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a vétkest nemcsak felfüggeszti, de örökre eltiltja az ökölvívástól. Elnézést kérünk Maciej Dziurgot bírótól és családájától, reméljük, hamarosan elhagyhatja majd a kórházat. Sajnos Vido Loncar helyrehozhatatlan kárt okozott a horvát ökölvívó-szövetségnek, a horvát sportnak, Zágráb városának és az egész országnak” - áll a közleményben.