Vágólapra másolva!
Még egy hete sincs, hogy világbajnoknak mondhatja magát Kell Brook, de csapata máris a legnagyobb dobáson gondolkodik és Eddie Hearn promóter egy Mayweather elleni mérkőzést tervez a Wembleybe - írja a profiboksz.hu.

Brook legközelebb decemberben húz kesztyűt, majd a 2015-os évre az Amir Khan és Floyd Mayweather elleni meccsek vannak a kívánságlistáján. Khan és Brook csatáját valószínűleg nagy érdeklődés övezné a szigetországban, hiszen a két angol bunyós amatőr koruk óta hangzatos verbális háborút vív egymással, de Amir számára eddig nem csengett elég jól Brook neve, hogy meg is mérkőzzön vele. Most azonban úgy tűnik, hogy mindkét fél érdekelt az ütközet létrejöttében és Hearn szerint a találkozó győztese jó eséllyel pályázhatna egy Floyd Mayweather elleni címegyesítő mérkőzésre a jövő év végére.

A Golovkin vs. Rubio győztese várhat Miguel Cottóra

Október 18-án a kaliforniai Carsonban, Marco Antonio Rubio ellen készül megvédeni a WBA/IBO középsúlyú világbajnoki öveit Gennady Golovkin. A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman közlése szerint a mérkőzésen Golovkin övei mellett Rubio interim bajnoki címe is terítékre kerül, így Golovkin győzelme esetén már a jövő év első felében kötelező kihívóként mérkőzhetne meg a szervezet bajnokával, Miguel Cottóval. Cotto a tervek szerint az év végén, szabadon választott ellenfél ellen lép szorítóba, majd azt követően 2015 első felében, kötelező címvédésen kell majd kockára tennie a Sergio Martineztől megszerzett zöld övét.

Luis Ortiz vs. Lateef Kayode szeptember 11-én

A hírek szerint két nappal a Mayweather-Maidana visszavágó előtt, szeptember 11-én két veretlen nehézsúlyú méri össze az erejét a las vegasi Hard Rock Hotelban. Luis Ortiz ( 21-0-0, 18 KO ) és Lateef Kayode (20-0-0, 16 KO ) a WBA szervezet betöltetlen interim bajnoki címéért húz kesztyűt a Golden Boy Promotions és a Mayweather Promotions által közösen szervezett rendezvényen. Az est felvezető programjában helyet kapott a múlt hónapban újabb idő előtti vereséget szenvedett Juan Manuel Lopez is, aki a WBA pehelysúlyú interim bajnoka, Jesus Marcelo Andres Cuellar ellen próbál szerencsét.