Vágólapra másolva!
Váratlan vendég zavarta meg Vlagyimir Klicsko, és ausztrál kihívója, Alex Leapai düsseldorfi sajtótájékoztatóját: a veterán amerikai bokszoló, Shannon Briggs válogatott sértéseket vágott a két rivális fejéhez, de a nagyobb balhé Klicsko higgadtságának köszönhetően elmaradt.

A sajtótájékoztató egy darabig meglehetősen tiszteletteljes hangnemben zajlott, ám egyszer csak betoppant a terembe Amerika utolsó nehézsúlyú világbajnoka, Shannon Briggs, aki balhézni kezdett a két bokszolóval.

A 42 éves Briggs válogatott sértéseket vágott Klicskóék fejéhez, majd a pólóját is hozzájuk dobta. Klicskótól világbajnoki meccs lehetőségét követelte, Leapait pedig egyszerűen hurkának nevezte, amin az ausztrál ökölvívó felkapta a vízet, és le akarta rendezni Briggst, ám Klicsko, aki meglehetősen lazán kezelte a szituációt, higgadtságra intette őt.

"Előjött belőlem az oroszlán, tényleg be akartam vágni neki egyet. De Vlagyimir rámszólt, azt mondta, koncentráljunk a saját meccsünkre, így hát visszafogtam magam" - mesélte utólag Leapai, aki azért megígérte Briggsnek, hogy ha elveszi Klicsko címeit, ő lesz az első, akivel bokszolni fog.

Az ukrán bunyós elmondta, ilyenre még nem volt példa a karrierében, hogy neki kellett a saját ellenfelét visszafogni. Briggs egyébként néhány héttel korábban Klicsko egyik edzésére is berontott, és hasonló stílusban követelt magának világbajnoki lehetőséget, ám a címvédő akkor sem mutatott túl nagy érdeklődést iránta.

A veterán amerikai hosszabb pauza után tért vissza nemrégiben, és nyolc napon belül két gyors győzelmet aratott, előtte Vlagyimir bátyja, Vitalij győzte le pontozással a WBC világbajnoki címmérkőzésén.

www.profiboksz.hu