Vágólapra másolva!
Két év után újra sor kerül a Bálványosi Nyári Szabadegyetemre és Diáktáborra Tusnádfürdőn több tízezer erdélyi és magyarországi résztvevővel. A 31. eseményen a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közös kezdeményezésében idén először rendhagyó sporttematikájú program lesz a központi helyszínen július 20-23. között.

A fesztivál során délelőtt sportfilmeket vetítenek, többek között megtekinthető lesz a Hosszú Katinka életútját bemutató Katinka című film, a Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című, az AIPS médiapályázatán második díjas alkotás, és Tihany Viktor az Anya, a bajnok műve is.

A fesztivál Buzánszky Jenő nevét viselő sportteraszán interjúk, valamint kerekasztal-beszélgetések formájában a legnépszerűbb és legismertebb sportágak hazai és határon túli bajnokaival, sportszakemberekkel, szakpolitikusokkal vitatják meg a nemzetközi és a magyar sport legfontosabb kérdéseit.

Beszélgetésre kerül sor mások mellett a birkózó Lőrincz testvérekkel, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Tamással, illetve az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Viktorral.

Marco Rossi is ott lesz az erdélyi rendezvényen Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Nemzeti Sport megírta, hogy a csütörtöki és a pénteki program is sok érdekességet ígér: pódiumra lép Ilyés Ferenc, korábbi válogatott kézilabdázó; Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó; Gera Zoltán korábbi válogatott labdarúgó; Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya és Bölöni László, a BEK-győztes erdélyi magyar legenda is.

A Buzánszky Jenő Sportterasz eseményeiről mindennap részletesen beszámol a Nemzeti Sport és a Sportrádió is.

Forrás