Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Tizenegyedik mérkőzésén sem tudott győzni a Szekszárd a női kosárlabda Euroligában: az Atomerőmű szerdán otthon szenvedett vereséget az MBA Moszkva együttesétől.

Az eddigi tíz mérkőzésüket elvesztő szekszárdiak joggal bizakodhattak első sikerükben, mivel a moszkvai gárda 2/8-as győzelmi mutatóval az utolsó előtti helyen állt az A jelű nyolcasban. Djokics Zseljko vezetőedző együttese arra is építhetett a Városi Sportcsarnokban, hogy októberben csak 65-62-re kapott ki Oroszországban, ráadásul idehaza 15/1-es mérleggel büszkélkedhet az NB I-ben, amely megegyezik az éllovas és címvédő Sopron mutatójával. A tolnai gárda négy bajnokit nyert meg az elmúlt két hétben úgy, hogy három alapembere - Nikolina Milic, Dana Evans és Goree Cyesha - is megsérült.

A Szekszárd remekül játszott az orosz MBA Moszkva elleni meccsen Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

A szerdai mérkőzés jól indult a magyar együttes számára, amely az első két negyedet megnyerve hétpontos előnyben vonulhatott a szünetre. A harmadik játékrészben aztán a vendégek sokkal pontosabban kosárlabdáztak, ezzel a maguk javára fordították a meccset, majd az utolsó 10 percben tovább növelték a különbséget, s végül kilenc ponttal bizonyultak jobbnak a házigazdáknál.

Női Euroliga, 11. forduló, A csoport:
Atomerőmű KSC Szekszárd- MBA Moszkva (orosz) 64-73 (19-16, 17-13, 13-21, 15-23)
a magyar csapat legjobb dobói: Krnjic 17 pont, Studer 10, Bálint, Gereben 8-8

A sereghajtó szekszárdi együttes jövő csütörtökön a teljes Euroliga-mezőny egyedüli veretlen csapatához, a címvédő orosz Jekatyerinburghoz látogat.

A kontinentális elitsorozat főtábláján két csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első négy-négy együttes a negyeddöntőben folytatja, az 5-6. helyezettek pedig az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerülnek.

Mindent egy helyen az Eb-ről