A NOB lerövidíti az olimpiai faluban tartózkodás idejét

Tokyo Olympics Venue Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics Athelete Pralympic PARALYMPIC GAMES
Az előírások értelmében a sportolók várhatóan öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg az olimpiai faluba
Vágólapra másolva!
Az előírások értelmében a sportolók várhatóan öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg az olimpiai faluba, és onnan a versenyük után legfeljebb két nappal később távozniuk kell.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy lerövidíti azt az időt, amennyit a jövő nyári tokiói ötkarikás játékokra érkező sportolók az olimpiai faluban tölthetnek.

- jelentette ki Thomas Bach NOB-elnök, aki a szervezet végrehajtó testületének hétfői ülése után nyilatkozott.

Az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz beszámolója szerint a NOB külön útmutatót tett közzé, amelyben a nemzeti olimpiai bizottságokkal tudatja, milyen korlátozásokkal számolhatnak a 2021-es játékok kapcsán.

Az előírások értelmében a sportolók várhatóan öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg az olimpiai faluba Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Yasushi Kanno

Az előírások értelmében a sportolók várhatóan öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg az olimpiai faluba,

és onnan a versenyük után legfeljebb két nappal később távozniuk kell.

A NOB felkérte a tagszervezeteit, hogy az útmutatásnak megfelelően módosítsák terveiket.

Az útmutató arra is kitér, hogy a sportolók a játékok előtti japán edzőtáborozását fogják rövidebbre, és szereplésüket követően lehetőleg már ne is térjenek vissza az olimpiai faluba.

A versenyzőket kísérő csapattagok, például az adminisztrációs munkatársak, orvosok, gyógytornászok esetében azt kérik, hogy ők maguk az utolsó sportolójuk távozását követően legfeljebb egy-két napig maradjanak a faluban.