Vágólapra másolva!
Ahogy korábban az Origo is megírta, egy 65 év körüli férfinak leállt a szíve és elmerült a vízben a Duna Arénában zajló FINA Masters világbajnokságon. Sikerült újraéleszteni, a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika intenzív osztályán kezelték, de nem tudták megmenteni az életét.

A FINA Masters világbajnokságon szombaton a sportoló épp a levezető úszását úszta a műugró medencében, amikor leállt a szíve és elsüllyedt a vízben. Bár az egészségügyi személyzet gyorsan észlelte, és másodperceken belül kihúzták a vízből, majd a megfelelő ellátást is megkapta – a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika intenzív osztályán kezelték –, de az életét nem sikerült megmenteni.

A spanyol Sport számolt be a hírről a spanyol úszószövetségre hivatkozva,

hogy Antonio Sánchez Mondéjar kedd hajnalban meghalt. A lap úgy tudja, hogy műtét közben vesztette életét a 65 év körüli úszó.

Gyárfás Tamás, a FINA Végrehajtó Bizottságának tagja, egyeztetve a Nemzetközi Úszószövetség vezetőivel tájékoztatta az MTI-t, hogy

a FINA az elhunyt sportembernek posztumusz aranyérmet ítélt,

melyet a családjának juttatnak el.

Kedd este a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. is közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy osztoznak a mély gyászban és őszinte részvétüket fejezték ki Antonio Sánchez Mondéjar családjának.