Világbajnokot vert a magyar pingpongpáros

Horizontal TABLE TENNIS WORLD CHAMPIONSHIP PODIUM TROPHY BUST
Taiwan's Chen Chien-An (L) and Chuang Chih-An (R) hold their trophy as they celebrate their world championship title on the podium, on May 19, 2013 in Paris, during the trophy ceremony of the Men's Doubles of the World Table Tennis Championships. AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON / AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON
Vágólapra másolva!
Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán, valamint kellemes meglepetésre egy világbajnok párost megverő Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó is bejutott a párosverseny elődöntőjébe az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen.

Tajvaniakkal csapott össze Ecseki és Szudi a negyeddöntőben, a magyar kettős nem ijedt meg a harmadikként rangsorolt, korábban világbajnok Csen Csien-antól és Csuang Csi-jüantól, olyannyira, hogy meglepetésre még szettet sem engedélyezett ellenfelének. Ez a kettős volt az első tajvani páros, amely világbajnoki címet tudott nyerni, 2013 májusában.

A tajvaniak a 2013-as vb-trófeável Forrás: AFP/J.Demarthon/Jacques Demarthon

Ecsekiék háromjátszmás győzelmük után délután már a döntős szereplésért csaphatnak majd össze egy cseh vagy brazil párossal.

A nőknél két magyar kettősért is lehetett szorítani pénteken délelőtt. A második helyen kiemelt Póta, Ekholm páros egy spanyol riválist kapott a negyeddöntőben, és rendkívül simán, három szettben nyert, így készülhet a délutáni folytatásra, ahol a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz kettőst búcsúztató tajvani duó lesz az ellenfele. A fiatal magyar kettős, amelytől már az is bravúr volt, hogy bekerült a legjobb nyolc közé, egy szettet tudott nyerni az ázsiai rivális ellen.

Eredmények, női páros, negyeddöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)-Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol) 3-0 (6, 7, 8)
Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani)-Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz 3-1 (6, -9, 10, 5)

férfi páros, negyeddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám - Csen Csien-an, Csuang Csi-jüan (tajvani) 3-0 (7, 4, 8)