Gazdátlanul sodródó hajó mellett haladt el Fa Nándor

Fa Nándor, vitorlázás, Vendée Globe
Fa Nándor, vitorlázás, Vendée Globe
Vágólapra másolva!
Fa Nándor a Dél-Indiai-óceánon, a jéghatár közelében is tartja 11. helyét a nyolcadik Vendeé Globe földkerülő vitorlásversenyen.

"Meglehetősen nehéz körülmények között vitorlázom jelen pillanatban, 20 csomó fölötti sebességgel megy a hajó, helyenként 25-tel, a szél 34-36 csomó, nagy hullámok, óriási köd" - mondta szombati hangüzenetében Fa Nándor, aki eddig a táv 35 százalékát teljesítette.

"Nagyon érdekes - tette hozzá -, hogy szerencsétlen Kito de Pavant gazdátlanul sodródó hajója fölött vitorlázok éppen. Körülbelül harminc mérföldre alattam sodródik,

Egyébként minden rendben van, jól haladok, jó irányba, jó széllel. Nagyon remélem, nem veszítem el ezt a szelet, és néhány napig még tudok vele menni."

Fa Nándor hajója a Vendée Globe-on Forrás: Spirit of Hungary

A magyar versenyző honlapjának beszámolójából kiderül, hogy az Antarktisz közelében egyre gorombábbak a szélviszonyok, a jéghatár közelében egyre hidegebb van, és egyre nagyobb a hullámzás.

A világ legnehezebbnek tartott viadalán

tíz ország 29 hajósa vágott neki a több mint 40 ezer kilométeres távnak,

közülük továbbra is 22 hajó van versenyben. Az élen haladó francia Armel Le Cléach már a táv felét teljesítette, a magyar tervezésű és építésű Spirit of Hungary hajósának lemaradása hozzá képest 4370 tengeri mérföld.