Vágólapra másolva!
Magyar aranyéremmel zárult a WBPF nevű szervezet Thaiföldön rendezett fitneszvilágbajnoksága, Palecian Judit megszerezte élete 11. vb-aranyérmét. A 45 éves bajnoknőt magyar versenyzőtársai tortával köszöntötték a színpadon, mire nemcsak az érintett, hanem a nézők is elérzékenyültek.

A vb harmadik, utolsó napján került sor Palecian Judit kategóriájára. Egy héttel korábban megszerezte egy másik federáció vb-aranyát, és a vasárnapi versenyen a tizenegyedik vb-aranyáért szállt harcba egy olyan kategóriában, amelyben a házigazda thaiföldiek is roppant erősek.

Az egykori kiváló bokszoló Palecian Judit formájából következtetni lehetett arra, hogy aki a címére pályázik, annak bizony nem lesz könnyű dolga. A csapattagok viszont Judit születésnapját készültek ünnepelni, és a fagylaltból készített tortáért Pattaya másik felére autóztak át.

Eközben a WBPF Hungary főtitkára, Buranits Ildikó kijárta a vezetőségnél, hogy amennyiben Judit nyakába kerül az aranyérem, akkor a színpadon, a kamerák kereszttüzében, a nézők előtt adják át neki a tortát. Ez olyan jól sikerült, hogy

a közönség állva, többen sírva ünnepelték a magyarok bajnokát, Palecian Juditot.

Összesen három aranyat nyertek a magyarok

Az eddigiekhez képest harmadnyi méretű csapattal vágtak neki a magyarok a 8. WBPF-világbajnokságnak.

A pattayai versenyen Krassalkovics Zsófia pénteken megnyerte a Fitness Physique kategóriát, majd másnap Kálmán Csilla mögött második lett a sportmodellek között.

Zsigmond Regina címvédőként a kategória elvárásaival szemben izmos thaiföldiek mögött szerzett bronzérmet.

Palecian Judittól várható volt, hogy a korábbi 10 vb-aranyat megkoronázza a tizenegyedikkel. Itt többen visszaléptek, amikor meglátták, milyen formában van Judit.

Széplaki Dávid nagyon felkészült volt, és az elsőtől az ötödikig bárhol végezhetett volna a döntőben. Ismerősei és a szakértők szerint a negyedik hely őt a jövőben még inkább a győzelem megszerzésére motiválja.

Krassalkovics Zsófia egy arany- és egy ezüstérmet nyert, párja, Széplaki Dávid negyedik lett:

A legnehezebb pillanat talán Dávid eredményhirdetése volt. A legtöbben az első helyezett iráni versenyzőre figyeltek, mert rendkívül jól felkészült és nagyon fotogén versenyző volt. A magyar főtitkár Buranits Ildikó arra számított, hogy Széplaki Dávid és az iráni között dől majd el az aranyérem sorsa. "Az ázsiaiakat mi nem tudjuk reálisan értékelni, hiszen

Azonban a bírók többsége ázsiai volt, ez pedig kétségkívül kedvezett a Dávid előtt végzett két ázsiai versenyzőnek" - nyilatkozta Buranits Ildikó.

Medek Tibor a hatvanévesek között a negyedik, pontszerző pozícióban végzett, Román Tibor pedig a 15 közé került az 50 évesek között.