Vágólapra másolva!
Kovács Ádám Zsolt motorsport-történelmet írt a hétvégén: a 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot. Ilyen bravúrra még nem volt képes magyar versenyző.

Fiatal kora ellenére számtalan kiemelkedő eredményt ért már el a magyar bajnokcsapat, a Team HTS KTM versenyzője, Kovács Ádám Zsolt, aki motokrosszban a világ élvonalához tartozik, ezt többször bizonyította az elmúlt években.

Ezúttal egy speciális műfajban, épített pályán ért el nagy siker a hollandiai Arnhemben, ahol a legkisebbek között, a 12-15 éves versenyzők számára kiírt 85 köbcentisek mezőnyében állt rajthoz.

Kovács Ádám Zsolt Forrás: Htsktm.com

Az első edzésen az ötödik időt motorozta, az időmérőn hetedik lett, a kvalifikációs futamban pedig második.

A 10 körös, minden eldöntő összecsapásra kategóriánként a legjobb 15 motoros minősítette magát. A magyar fiú az ötödik pozícióban jött el a rajtnál, és folyamatosan előzte ellenfeleit. Az élen álló orosz Nikita Kucserovot a táv felénél gyűrte le, végül 6 másodperces előnnyel lett első.

Az ifjú versenyző páratlan sikert vitt véghez, hiszen magyarként az első motoros lett, aki a szuperkrossz műfajban megnyerte a kontinenstornát.

Kovács Ádám Zsolt Forrás: Htsktm.com

Eredmény, szuperkrossz Európa-bajnokság (85 köbcenti):
1. Kovács Ádám Zsolt (Magyarország)
2. Nikita Kucserov (Oroszország)
3. Boyd vand der Voorn (Hollandia)
4. Alberto Barcella (Olaszország)
5. Magnus Smith (Dánia).