Vágólapra másolva!
Amíg idén 54 nap alatt telt meg a népszerű futóverseny, az Ultrabalaton nevezési listája, addig a jövő évi viadalhoz elég volt ehhez 54 óra, ezzel meg is dőlt az eddigi rekord. A XI. NN Ultrabalatonra 2017. május 19-21-én kerül majd sor.

Biztosan telt házas lesz a jövő évi, XI. NN Ultrabalaton, miután Magyarország legnépszerűbb balatoni tömegsporteseményére (amelyre május 19-21-én kerül sor) 54 óra alatt betelt a nevezési tábla.

A 8000 fős esemény nevezésének lezárása után a szervezők megnyitották a várólistákat, amelyekre azok a csapatok jelentkezhetnek, amelyek lemaradtak a nevezésről. Az érdeklődésre jellemző, hogy hétfő délelőtt 10 óráig a várólistákon már 150 csapat szerepelt.

Forrás: Ultrabalaton.hu

„Számítottunk rá, hogy túljelentkezés lesz, ezért lehetőségeinkhez mérten bővítettük a létszámot a tavalyihoz képest. Több váltópontot hoztunk létre, hogy növelni lehessen a létszámot, de a verseny színvonalának és biztonságos lebonyolításának érdekében így idén is szükséges volt maximalizálni az induló csapatok teljes számát 880-ban. A kisebb létszámú csapatoknál garantált csapatlétszámot biztosítottunk a tavalyi indulásokat alapul véve annak érdekében, hogy az ultratávot kedvelők is biztosan kapjanak helyet a versenyen. Azt, hogy nem növeltük a kisebb létszámú csapatok számát az is befolyásolta, hogy a 2016-os évben megnyitott várólistára a statisztikák szerint 95%-ban 10 főnél nagyobb csapatok jelentkeztek" – tájékoztatott a szervezőbizottság.

A verseny továbbra is Balatonaligáról indul, a verseny egykörös, 220 km hosszú.