Vágólapra másolva!
Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint teljesült a cél, az éremszerzés a vasárnap záruló budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, igaz, nem feltétlenül azok érték el a dobogós helyezést, akiktől előzetesen várni lehetett.

"Bár én a rajt előtt mindenhol azt nyilatkoztam, hogy a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros az, amelytől Póta Georginán kívül még jó eredményre lehet számítani. Végül is ez bejött - mondta a szakember a női párosban harmadikként zárt egységről. - Nagyon örülök ennek az éremnek, azért is, mert a lányok nagyon megérdemelték, és azért is, mert

Kiemelte: pozitív meglepetés volt a számára, hogy nagyon sokan nézték a mérkőzéseket a Tüskecsarnokban, és szerinte kicsit ez is rásegített a magyar sikerre. "Sajnálom az elvesztett elődöntőjüket, mert nagyon közel voltak ahhoz, hogy vasárnap, a döntőben is asztalhoz állhassanak, az lett volna az igazi, de azért ne legyünk elégedetlenek"- fogalmazott Téglás Péter.

Pergel Szandra (jobbra) és Madarász Dóra (balra) Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Az ötfős válogatott többi tagjáról szólva a kapitány azt mondta: Nagyváradi Mercédesz a selejtezőből feljutott a főtáblára, a "helyén szerepelt", ahogy a főtábla második körében a román Daniela Dodean Monteirótól színvonalas meccsen vereséget szenvedő Lovas Petra is.

Kár az elvesztett elődöntőkért

"Pergel Szandi volt az, aki minden számban várakozáson felül teljesített. Párosban ugye négy között volt, bronzérmet szerzett, egyesben a selejtezőből feljutva nyert egy meccset a főtáblán, és ugyanez történt vegyes párosban is Szudi Ádámmal.

az Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene szerb, litván kettőstől. Ha ott továbbjutnak, Pótáékkal játszottak volna a nyolc között, s akkor lett volna még egy magyar érem" - emlékeztetett Téglás Péter.

Madarászról szintén pozitívan nyilatkozott, megemlítve, hogy női párosban Pergellel jobban szerepeltek, mint a kiemelési helyük (5.), egyesben pedig ő is feljutott a 64-es főtáblára, ahol aztán szoros összecsapáson kikapott a luxemburgi Ni Xia Liantól.

Téglás Péter Forrás: moatsz.hu

"Gyakorlatilag mondhatjuk azt, hogy egyedül Póta Gina nem szerepelt a kiemelési helyének megfelelően. Párosban bizonytalanok voltak a svéd Matilda Ekholmmal, egyéniben pedig kikapott a portugál-kínai Yu Futól, aki ellen mindig szenved. Azon a meccsen gyakorlatilag nem is lehet bánkódni, mert jobb volt az ellenfél" - értékelt a szakember.

Téglás Péter nem hosszabbította meg január 31-én lejáró szerződését,

távozik a szövetségi kapitányi posztról, amelyet 2005 óta tölt be, februártól Luxemburgban folytatja a pályafutását. Elmondta: nem nagyon volt ideje azon gondolkodni, hogy ez az utolsó világversenye magyar kapitányként, mert sok volt a teendő és a következő hónapok is munkával telnek majd.