Borkai: Elszomorít ez a méltatlan támadás

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke
Budapest, 2016. február 5. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszél a XII. Héraklész Díjátadó Gálán a Budapest Kongresszusi Központban 2016. február 5-én. A rendezvényen a tavalyi esztendő korosztályos, illetve felnőtt kontinens- és világbajnokságain, a bakui Európa Játékokon, valamint a tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket részesítették elismerésben. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Reagált a fúrásáról szóló hírekre Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Azt mondja, kiváló a kapcsolata Orbán Viktorral, és elszomorítja az olimpia szellemiségéhez méltatlan támadás.

Borkai Zsolt MOB-elnök lemondását várják a Fideszen a belül, többek közt Orbán Viktor miniszterelnök is – közölte a Népszava. Orbán Rióban sem találkozott Borkaival, akit a lap szerint a miniszterelnökkel kiváló kapcsolatokat ápoló korábbi MOB-elnök, Schmitt Pál fúr a háttérből.

Borkai a feltevésekre reagálva kijelentette, hogy a MOB egy "független köztestület, 2010 óta vagyok az elnöke. A Közgyűlés választott meg, és ha elégedetlen a munkámmal, vissza is hívhat. Nincs szándékomban lemondani."

Borkai nem mond le Forrás: MTI/Illyés Tibor

Borkai cáfolta, hogy nem találkozott volna Orbánnal az olimpián: "Rio de Janeiróban is találtunk alkalmat arra, hogy a szurkolás mellett átbeszéljük az aktuális kérdéseket."

Felmerült az is, hogy a Fidesz még több párthű emberrel töltené fel a MOB-ot, hogy azon belül ne legyen ellenállás a 2024-es budapesti olimpiai pályázattal szemben.

"A Miniszterelnök úr és köztem kiváló a kapcsolat, mindig támogatott a magyar sport átalakítása (...) vagy a 2024-es olimpiai pályázat kapcsán is" – folytatta Borkai, akit "elszomorít ez a sporthoz, az olimpia szellemiségéhez méltatlan támadás, mert a mostani, alaptalan híreszteléssel elsősorban a sportolóknak, edzőknek ártanak igazán, akik a medencében, a páston, a pályákon szívüket-lelküket kitették Magyarországért és a magyar sikerekért".