A kamion-Eb családi program is lehet

Budapest, 2016. augusztus 25. Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. vezetője a kamion Európa-bajnokság hétvégi magyarországi futamáról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi ’56-osok terén 2016. augusztus 25-én. A kamion Eb-futam mellett két másik sorozat, a Blancpain GT Series, valamint a Swift Cup Europe versenyeit is megrendezik a Hungaroringen. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Családi programokkal és kedvező jegyárakkal várják a szervezők a nézőket a kamion Európa-bajnokság hétvégi, hungaroringi futamán.

Egy különleges díjjal is készülnek a kamion-Eb hétvégi Magyar Nagydíjának szervezői. Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. vezetője elmondta: "A legendás magyar kamionversenyző, Krasznai János a tavalyi futamokon még díjat adott át, de sajnos már nem lehet közöttünk, az ő emlékének adózva így megalapítottuk a Krasznai János-díjat, amelyet szombaton és vasárnap is a nap legjobb köridejét elérő pilóta kap majd meg."

2015-ös hétvégéhez hasonlóan ezúttal is nyitva lesz a paddock - a boxok mögötti terület - a jeggyel rendelkező nézők számára. Újdonság viszont a Fan Village, a paddock területén lévő szurkolói zóna, ahol a közönség személyesen is találkozhat a versenyzőkkel.

A kétszeres Európa-bajnok, címvédő Kiss Norbert azt mondta, a tavalyi versenyekhez hasonlóan ezúttal is számít a hazai közönség támogatására, és kitért rá: a két hónapos nyári szünetben sikerült fejleszteniük a Mercedes-motoron, így bízik a jó eredményben: "Az előzetes várakozásokhoz képest már eddig is nagyon jó eredményeket értünk el ebben az évben, jó ütemben fejlődünk, s abban reménykedem, hogy ha az idén nem is, de jövőre vagy 2018-ban már harcolhatunk a bajnoki címért."

A kamion Eb tavaly 25 év szünet után tért vissza a Hungaroringre. A mostani hétvégén a több mint 600 lóerős luxus-sportautókat - Aston Martinokat, Audi R8-asokat, Bentleyket, Corvette-eket, Lamborghinikat, McLareneket és Nissan GTR-eket - felvonultató Blancpain GT Sprint Series, valamint a Swift Cup Europe versenyei lesznek a betétfutamok.

A versenykamionok, GT-autók és kupás Swiftek csütörtökön 17 órakor konvojban indulnak el a Hungaroringről, s rendőri felvezetés mellett az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon, valamint a Hősök terén keresztül az 56-osok terén felállított parkolóig jutnak el. A felvonuláson 15 kamion, illetve a Blancpainben és a Swift kupában induló 13-13 versenyautó vesz majd részt.

Az érdeklődők a kamionfesztival.hu oldalon részletes tájékoztatást kaphatnak a hétvégi programokról.