Meggyógyult a csuklója, térdsérülést szenvedett

Sally Pearson, atlétika
Australian Olympic defending hurdles champion Sally Pearson poses for photos by Sydney Harbour at a media launch to unveil the official uniforms to be worn by the Australian Olympic team during the 2016 Games, on April 19, 2016. The Rio Olympics will be held from August 5-21, 2016. PETER PARKS / AFP
Vágólapra másolva!
Sally Pearson, a 100 méteres gátfutás olimpiai címvédője újabb sérülése miatt nem tud részt venni a riói játékokon. A hírt ausztrál lapok jelentették meg, kiemelve, hogy a 29 éves futót térdsérülés akadályozza a riói szereplésben. Az Ausztrál Atlétikai Szövetség a hírre reagálva csak annyit közölt, hogy a kiváló gátas csütörtök délelőtt tart sajtótájékoztatót.
Vágólapra másolva!

Pearson június 5-én, egy évvel és egy nappal csuklótörését követően versenyzett újra nagy nemzetközi viadalon, ám a visszatérése nem úgy sikerült, ahogy remélte.

A birminghami Gyémánt Liga-versenyen - egyéni csúcsától közel egy másodperccel elmaradva - csak 13.25 másodpercet futott, majd Párizsban 12.92, Oslóban pedig 13.14 másodpercet ért el. A gyenge eredmények miatt ezt követően hazautazott Ausztráliába, hogy folytassa az edzéseket.

Sally Pearson Forrás: AFP/Peter Parks

A 2008-ban olimpiai második, 2011-ben világbajnok vágtázó tavaly Rómában olyan szerencsétlenül bukott, hogy - az orvosok megfogalmazása szerint - szétrobbant a csont a bal csuklójában.

A 29 éves sprinternél az eset után még az is felmerült, hogy amputálni kell a bal alkarját. Végül két műtéttel helyre tudták állítani a sérült testrészt, ám versenyezni júniusig nem tudott, többek között azért, mert több más sérülés is nehezítette felkészülését.