Vágólapra másolva!
Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomozást indított a nagykanizsai rendőrkapitányság, miután több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy egy nagykanizsai kajakedző molesztálta lány tanítványait. Az edző korábban több olimpiai bajnokot is edzett, például a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábort, aki a Tények-nek nyilatkozott. Azt mondta, megdöbbentette a hír, hiszen jól ismeri az edzőt, akinek egyébként két kislánya van.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI megkeresésére közölte, hogy a nagykanizsai rendőrök hétfőn ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást kiskorú veszélyeztetésének gyanújával.

Az edző a vádak szerint egy közösségi oldalon írt szexuális tartalmú üzeneteket tizenhárom-tizenhat éves tanítványainak, illetve volt olyan lány, akivel az autójában próbált kikezdeni.

Forrás: MTI/Kovács Tamás


A jelenleg Zala megyében dolgozó edző

több kiemelkedő versenyzőt, olimpiai bajnokokat is edzett korábban.

Hétfőn a Zaol.hu még arról számolt be, hogy a kapitányság több gyerek és szülő meghallgatása után nem látta indokoltnak, hogy nyomozást indítson, mivel "bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel".

A szövetség nem tud semmiről

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) még szombaton azt közölte, hogy nem kapott semmilyen hivatalos értesítést az üggyel kapcsolatban.

"Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg egy ilyen ügy nem zárul le jogi értelemben, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk,

– idézte a közlemény Baráth Etelét, a szövetség elnökét.

A TV2 Tények című műsorának információi szerint az edző olyan üzeneteket írt a kislánynak, hogy „nagyon rád vagyok izgulva”, „nekem igen bejössz, és nemigen érdekel, hogy hány éves vagy”, „remélem, ki tudsz elégülni”, és azt is írta,hogy „szólj, ha gond”. Internetes levelezés közben írta ezeket. A Tények úgy tudja, hogy a lány először a barátnőjének mesélt erről, aki szólt az édesapjának. Ő beszélt utána a többi szülővel.