Anya és lánya a fitmodell-Eb budapesti színpadán

Nagy Bettina, Koltai Gabriella
Vágólapra másolva!
Most hétvégén rendezik a budapesti MOM Sportban a SportFest nemzetközi szabadidős versenyekkel színesített multisportfesztivált, amelynek kiemelt programja a VII. WBPF Európa-bajnoksága.

Az Eb egyik érdekessége, hogy Nagy Bettina, a korábbi háromszoros fitmodell-világbajnok édesanyjával, az 54 éves Koltai Gabriellával fog egy színpadra lépni. Gabriellának három lánya és két unokája van, és az 50. születésnapján döntötte el, hogy ő is versenyezni szeretne a saját korosztályában.

Koltai Gabriella és Nagy Bettina Forrás: WBPF

Az ország legfittebb szerelmespárja, Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia is megmérettetik magukat. Dávid a sportos fizikumú kategóriában tavaly szerzett Bangkokban vb-bronzot, miközben Zsófia fitneszben lett ezüstérmes.

Tavaly mindketten vb-dobogóra állhattak Forrás: WBPF

Találkozhatunk az ország legfittebb tanító nénijével, a vásárosnaményi Gazdag Adrienn-nel.

Gazdag Adrienn Forrás: WBPF

Minden bizonnyal kilátogatnak az egészséges életmód honi nagykövetei is.

Korábbi világbajnokok is helyet foglalnak a zsűriben,

most a színpad másik oldaláról méricskéli majd a mezőnyt Németh Dorottya, Csörgő Adrienn és a legendaként ismert, hetvenes éveiben járó Zimmermann Ferenc is.

Csörgő Adrienn ezúttal nem versenyzőként lesz ott az Eb-n Forrás: Richard Rico G.

Mi az a WBPF?

A World Bodybuilding and Physique Sports Federation (WBPF) 2009-ben Dubajban alapított fitnesz- és testépítő-világszövetség, a TAFISA tagja, 40 országban az NOC (helyi olimpiai bizottság) támogatásával és elismertségével működik. Ma már 140 tagországa van, köztük India, Kína, Indonézia, Malajzia, USA, Thaiföld, Kuvait, az Egyesült Arab Emirátusok, Brazília, Irán, Irak. A WBPF magyar női csapata háromszor nyerte el a legjobb női csapat címet a világbajnokságokon.

A programok:

május 28. szombat:
- VII. WBPF Európa-bajnokság (Bodybuilding, Muscular Physique, Athletic Physique, Fitness Physique, Sport Physique és Model Physique kategóriákban) 14-18 óráig
- Diákolimpia – Fekvenyomás 10-18 óráig
- Hip-Hop Flashmob 10-13.30 óráig
- WSWCF Workout & Calisthenics női és férfi világbajnoki selejtező verseny
- HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 11-13.30 óráig
- Power Expo 10-18 óráig

május 29. vasárnap:
VII. WBPF Európa-bajnokság (Muscular Physique, Athletic Physique, Fitness Physique, Sport Physique és Model Physique kategóriákban) 9-18 óráig
- Diákolimpia – Fekvenyomás 10-16 óráig
- Kempo Grand Prix 10-16 óráig
- Power Expo 10-16 óráig

A SportFestre a napijegy ára 2000 forint.

BL-döntő óriás kivetítőn

A multisport-fesztivált kísérő ingyenes programok:
A szombati program zárása után a Real Madrid-Atlético Madrid labdarúgó BL-döntőt nézve a MoM Beach szabadtéri szurkolói klubjában szellőztetheti ki a fejét az, aki óriás LED-et szurkolná végig a meccset.

Vasárnap

színes gyereknapi programokkal várják a családokat

a MoM Beachen. A gyerekek akár mesehősnek is öltözhetnek, de lesz rendőr-, mentő- és versenyautó is, amibe beleülhetnek 10 és 15 óra között.