Két magyar íjász egy olimpiai kvótáért harcol

íjászat
íjászat
Vágólapra másolva!
Két magyar versenyző, Banda Árpád és Gajdos Csaba indul egyéniben az íjászok olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságán, amelyet keddtől vasárnapig rendeznek Nottinghamben. Az Eb-n nemenként három riói kvóta talál gazdára.
Vágólapra másolva!

Ennek kiharcolásáért elsőként a keddi kvalifikációban kell meglőniük az indulóknak a 630 FITA-körös olimpiai szintet, majd a szerdán rajtoló egyéni versenyben kell a lehető legelőrébb végezniük.

A hazai szövetség várakozása szerint mindkét magyar versenyzőnek esélye van a legjobb 16 közé kerülésre, amellyel az előzetes becslések szerint harcban lehetnek az indulást érő helyekért.

Kvótát viszont legjobb esetben is csak egyikük szerezhet,

amennyiben ugyanis egy ország csak egyéniben érdekelt az ötkarikás játékokon, úgy csupán egy versenyzőt indíthat Rióban.

Forrás: Misz.hu

Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

Banda Árpádon és Gajdos Csabán kívül is lesz magyar résztvevő Nottinghamben: a csigás versenyben - amely nem olimpiai szám - a világranglistán 63. Orosz Viktor indul. A márciusi, Ankarában rendezett junior teremíjász vb-n győztes versenyző célja a Világjátékokra jutás, ehhez gyűjthet ranglistapontokat a kontinenstornán.