Nem jött össze a kvóta Deák-Bárdosnak

London 2012, olimpia, Deák Bárdos Mihály, birkózás
Vágólapra másolva!
Nem sikerült riói kvótát szereznie Deák Bárdos Mihálynak a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén. 
Vágólapra másolva!

Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 41 éves magyar birkózó - aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen és most Lám Bálint sérülése miatt jutott szerephez - a litván Mantas Knystautas és a japán Szonoda Arata legyőzése után a grúz Jakobi Kadzsajával csapott össze a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjának döntőjéért, egyben az olimpiai részvételért.

A mérkőzés sajnos egyoldalú volt,

előbb Kadzsaja kitolta Deák Bárdost a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, majd négyszer megpörgette magyar ellenfelét, amikor annak szűk két perc elteltével térdelőhelyzetbe kellett lemennie. A döntőbe a grúz birkózó 9-0-s technikai tussal jutott be.

Deák Bárdos Mihály Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem bántam meg, hogy elvállaltam a felkérést, talán nem is vallottam szégyent, úgy voltam vele, aki szembe jön, azt megkísérlem legyőzni" - idézte Deák Bárdost a magyar szövetség közleménye. - "A véres meccsemen a japán az agresszivitásával próbált megtörni, hiába" - utalt arra, hogy a negyeddöntőből fej- és szájsérülést szenvedve jutott tovább. -

hiszen annak idején itt nyertem Európa-bajnoki címet 2001-ben" - fejezte be értékelését.

Hatból négy súlycsoportban ott vagyunk

Deák Bárdos búcsújával eldőlt, hogy kötöttfogásban a hat súlycsoportból négyben lesz magyar induló a nyári játékokon. A nap során korábban Módos Péter próbálkozott kvótaszerzéssel az 59 kilogrammos kategóriában, de neki sem sikerült.

"Nagyon sokat készültem erre a versenyre, és hittem, hogy meglesz az eredménye. Sajnos, nem sikerült, pedig erősnek éreztem magam, ennek ellenére semmi sem jött úgy, ahogyan szerettem volna.

- nyilatkozta Módos, aki a selejtezőben kapott ki a később kvótát szerző amerikai Jesse David Thielkétől.

Módos Péter Forrás: MTI/Illyés Tibor

Korábban Bácsi Péter (75 kg), Lőrincz Tamás (66 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és Varga Ádám (98 kg) biztosította helyét a riói olimpián kötöttfogásban. A nőknél Németh Zsanettnek (75 kg) és Sastin Mariannának (63 kg), szabadfogásban pedig Veréb Istvánnak (86 kg) és Ligeti Dánielnek (125 kg) van kvótája. Az isztambuli versenyen szombaton a nők következnek. A magyarok közül Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (58 kg) és Wilson Vanessa (69 kg) lép szőnyegre. A viadal vasárnap a szabadfogásúak küzdelmeivel ér véget.