Márton Anita ezüstérmet nyert a Gyémánt Ligában

Márton Anita, súlylökő, atlétika, súlylökés, Rio 2016
Márton Anita súlylökő edz a Szegedi Vasutas Sport Egyesület csarnokában 2016. február 22-én. A sportoló kvótát szerzett a riói nyári olimpiára. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Egy ezüstérem és egy heteddik hely a két magyar induló mérlege a dohai atlétikai versenyen.

A súlylökő Márton Anita a második helyen végzett az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat idei első versenyén, Dohában.

Márton Anita edzés közben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt


A márciusi fedettpályás világbajnokságon ezüst-, a tavalyi Eb-n aranyérmes atléta az ötödik sorozatban elért 19,22 méteres remek eredménnyel végzett a 19,48-cal győztes amerikai Tia Brooks mögött. Harmadikként a török Emel Dereli zárt 18,57-tel.

Kővágó hetedik lett

A dohai versenyen még egy magyar, az Athénban olimpiai második diszkoszvető Kővágó Zoltán indult, aki hetedik lett 61,67 méteres kísérlettel. Győzött a világbajnok, olimpiai ezüstérmes lengyel Piotr Malachowski 68,03-mal.

A női 100 méteres síkfutást az amerikai Tori Bowie nyerte 10.80 másodperces egyéni legjobbját beállítva. Három századdal volt gyorsabb a tavaly éppen őt megelőzve világbajnoki ezüstérmes holland Dafne Schippersnél. Harmadikként, 10.91-gyel a jamaicai Veronica Campbell-Brown ért a célba. A férfiak 200 méteres versenyében szintén amerikai siker született, Ameer Webb magabiztosan végzett az élen 19.85 másodperccel.