Póta Georgina is ott lesz Rióban

Póta Georgina, asztalitenisz, pingpong
Pota Georgina of Hungary in actions during women's single of the 2014 ITTF World Tour Grand Finals at Huamark Indoor Stadium on December 12, 2014 in Bangkok, Thailand. (Photo by Wasawat Lukharang/NurPhoto) Wasawat Lukharang / NurPhoto
Vágólapra másolva!
Póta Georgina indulhat a riói olimpián, miután a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség csütörtökön nyilvánosságra hozott, úgynevezett ötkarikás ranglistáján a 12. helyen áll, és innen 22-en jutnak egyéni kvótához.

Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek azt mondta: Lovas Petra öt ponttal lemarad az indulásról, neki szerinte úgy sincs esélye a résztvevők közé kerülni, ha néhány ország nem használja fel a felajánlott olimpiai kvótát.

A szakember ugyanakkor úgy fogalmazott: számításai szerint Pattantyús Ádám ott lehet majd Rióban, de ez csak június 7-én, az indulási jogok végleges elosztásakor válhat hivatalossá.

Póta Georgina Forrás: AFP/NurPhoto

Négy éve, Londonban négy asztaliteniszező képviselte a magyar színeket, Rio de Janeiróban a jelenlegi állás szerint egy vagy két pingpongos lehet ott. A 31 éves Póta Georgina pályafutása harmadik olimpiájára készülhet, Pekingben és Londonban is a legjobb 32 között esett ki.