Sidney Crosby újabb csúcsot döntött

Hokitorna Szocsiban, jégkorong
VANCOUVER, BC - FEBRUARY 28: (L to R) Dan Boyle #22, Sidney Crosby #87 and Chris Pronger #20 of Canada celebrate with the gold medals won during the ice hockey men's gold medal game between USA and Canada on day 17 of the Vancouver 2010 Winter Olympics at Canada Hockey Place on February 28, 2010 in Vancouver, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mind a négy helyszínen hazai győzelem született az észak-amerikai profi jégkorongliga hétfői játéknapján, Sidney Crosby pedig egyéni csúcsot döntött. 

A Pittsburgh Penguins úgy verte 6-2-re az Anaheim Ducks csapatát, hogy Sidney Crosby két góllal és két gólpasszal vette ki részét a sikerből. Második találatát úgy szerezte, hogy kiugrás közben a védő lerántotta, de még estében fel tudta emelni a korongot a bal felső sarokba.

Az olimpiai bajnok, Stanley Kupa-győztes csatár sorozatban hetedik mérkőzésén volt eredményes, és ez egyéni csúcsnak számít.

Sidney Crosby #87 Forrás: AFP/Getty Images/Bruce Bennett

Az Ottawa Senators Mark Stone három pontjának (2 gól, 1 assziszt) is köszönhetően győzte le 5-1-re az előző idényben döntős Tampa Bay Lightningot. A Detroit Red Wings cseh kapusa, Petr Mrazek 23 védéssel járult hozzá a Florida Panthers feletti 3-0-s diadalból.

Eredmények:
New York Rangers-New Jersey Devils 2-1
Pittsburgh Penguins-Anaheim Ducks 6-2
Detroit Red Wings-Florida Panthers 3-0
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 5-1