Verekedés és elkaszált pomponlány az NFL-ben

Washington Redskins-Carolina Panthers
LANDOVER, MD - DECEMBER 19: Wide receiver DeSean Jackson #11 of the Washington Redskins reacts after making a catch against the Carolina Panthers in the fourth quarter at FedExField on December 19, 2016 in Landover, Maryland. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Carolina Panthers úgy is győzni tudott Washingtonban, hogy Cam Newtonra szakmányban dobálták a zászlókat a bírók az NFL legutóbbi játéknapján. A Redskinsben szereplő Jordan Reedet verekedés miatt távolították el a meccsről.

Eredmény:
Washington Redskins - Carolina Panthers 15-26

Cam Newton Panthers-irányító ugyan idei teljesítményével nagyon messze jár a tavalyi MVP-formájától és a Super Bowltól, de ha megrázza magát, akkor képes győzelemre vezetni a rájátszással kacérkodó Washington Redskinst is.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Patrick Smith

A meccs előtt 70 százalékos favoritnak számító Redskins máskor robbanékony támadói jószerivel lepattantak a Panthers-védelemről, miközben Newton 37 passzából 21 sikerült, és két touchdownt is összehozott. Mindezt úgy, hogy

az első negyedben megsérült a válla,

ráadásul a bírók szakmányban dobálták rá a zászlókat, és a büntetések egy része azért minimum véleményes volt.

Itt például állítólag gúnyolódott a Panthers-irányító:

A meccs másik hőse a Panthers részéről Jonathan Stewart, az elnyűhetetlen running back volt, aki 25 kísérletből 132 futott yardot hozott össze, a leghosszabb futása pedig 34 yard volt.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Rob Carr

Az egyébként tisztességesen játszó Washington (Kirk Cousins például 47-szer passzolt, ebből 32 sikerült, és ugyan egyszer eladta a labdát, de 315 passzolt yardig jutott) ezzel a Panthersszel már nem bírt.

Kirk Cousins egy cheerleadert is elkaszált:

Még úgy sem, hogy

DeSean Jackson két olyan elképesztő elkapást is bemutatott, amit a bírók először meg se adtak,

de Jay Gruden Redskins-edző mindkétszer bátran bedobta a challenge-et jelző vörös zászlót, a visszanézések során pedig mindkét alkalommal neki adtak igazat. Jackson összteljesítménye ezekkel együtt hét elkapás és 111 yard lett.

DeSean Jackson két, utólag megadott elkapása:

A Redskins negatív hőse egyébként az a Jordan Reed tight end volt, aki korábban komoly sérülést szenvedett, de a fájdalmai ellenére vállalta a meccset – egészen addig, amíg el nem távolították a pályáról, miután ökölharcba keveredett néhány Panthers-játékossal.

Jordan Reed pofozkodni kezdett:

A hat győzelemmel és nyolc vereséggel álló carolinaiak a Redskins legyőzésével legfeljebb a mérlegüket szépíthették, hiszen annak ellenére, hogy még nem hullottak ki végleg a rájátszásból, már csak matematikai esélyeik vannak a bejutásra.

A Redskinsnek ezzel a vereséggel viszont nehéz dolga lesz,

hiszen mind a Green Bay Packers, mind a Tampa Bay Buccaneers megelőzte az NFC rangsorában, és a hátralévő két meccsén a Packerst majdnem elkapó Bearsszel, illetve a Cowboyst is legyőző Giantsszel játszik.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Patrick Smith