Vágólapra másolva!
A +100 kilós Bor Barna megsérült és kikapott a negyeddöntőben szombaton, az olimpiai kvalifikációs asztanai cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek zárónapján. Nem tudta vállalni a vigaszági küzdelmet, hetedik lett.

A legnehezebbek között induló paksi dzsúdós - aki súlycsoportjában ötödik a világranglistán - az ecuadori Freddy Figueroa és az egyiptomi Iszlam el-Sehab után, a negyeddöntőben a ranglistán 20. dél-koreai Kim Szung Minnel találkozott, akitől korábban kikapott egyetlen mérkőzésükön.

A második csata első percében a 28 éves magyar egy összeakaszkodás után fájdalmas arccal a bokájához kapott, és sántikálva folytatta a meccset. A nyílt vb-ezüstérmes versenyző még másfél percig bírta a tatamin, majd Kim eldobta őt, és ipponnal fejezte be a találkozót.

Ráléptek a lábára

"A koreai rálépett Barna lábára, és lehet, hogy akkor leragadt" - mondta az MTI-nek Bor edzője, Hangyási László. "Barna ekkor szélesebb alapállást vett fel, és mikor az ellenfél odarúgott, talán megint kifordult a lába. A vigaszági meccsek két és fél óra múlva kezdődnek, addig eldől, hogyan tovább" - mondta.

Bor Barna Forrás: MTI/Illyés Tibor

Később kiderült, hogy Bor Barna valószínűleg bokaszalag-szakadást szenvedett, nem vállalta a vigaszági meccset a német Andre Breitbarth ellen, így a hetedik helyen végzett.