Új edzőt keres olimpiai bajnok vívóklasszisunk

Szilágyi Áron
Budapest, 2014. március 9. Szilágyi Áron a dél-koreai Kim Dzsung Hvan elleni asszóban a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix döntőjében a WestEnd bevásárlóközpont Millennium udvarában 2014. március 9-én. A londoni olimpia győztese, a tavalyi, budapesti világbajnokság bronzérmese a fináléban 15-13-ra kikapott dél-koreai ellenfelétől, így a második helyen végzett. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Hétévnyi közös munka után – amelynek legfontosabb eredménye a 2012-es londoni olimpián kivívott győzelem volt – Szilágyi Áron elköszön Somlai Béla mesteredzőtől, és alig egy évvel a Riói olimpia előtt új segítőtársat keres magának – értesült vívósporti körökből a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa. A hírt a jelenleg távol-keleten tartózkodó kardvívó maga erősítette meg.

"Nagyon sokat köszönhetek Béla bácsinak, hiszen vele lettem olimpiai bajnok, és hét éven keresztül nagy lelkesedéssel ő irányította a felkészülésemet. Szép sikereket értünk el közösen, de úgy éreztem, hogy szakmai okok miatt váltanom kell. Jelenleg még Kínában tartózkodom, de amint hazaérek és lesznek új információim a jövőről, akkor természetesen mindenkit tájékoztatok a folytatásról." – nyilatkozta a Vasas SC 25 esztendős élsportolója.

Somlai Béla 2008-ban vette át Szilágyi Áron felkészítésének irányítását, miután az akkor még csak 18 éves kardvívó nevelőedzője, Gerevich György elhunyt.

Szilágyi Áron Forrás: MTI/Beliczay László

Az olimpiai címvédő Szilágyi Áron idén remekelt a Montreux-i Európa-bajnokságon és az egyéni versenyben megszerezte pályafutása első aranyérmét, a moszkvai világbajnokságon viszont a világranglista akkori másodikjaként csak a hatodik helyig jutott, miután a negyeddöntőben 15-11-re kikapott a német Max Hartungtól.