Vágólapra másolva!
Óriási botrány van a német túraautó-bajnokságban (DTM): a hét végi futamon a csapatrádión hallani lehetett, amint az Audi főnöke azt mondja a pilótájának: Lökd ki! És ő a következő kanyarban ki is lökte az előtte haladó két Mercedest.

A DTM hétvégi futamán az audis Timo Scheider éppen a hatodik helyért csatázott az esőben Robert Wickensszel, amikor egy másik mercedeses, a bajnokságot akkor vezető Pascal Wehrlein mindkettejüket megelőzte a belső íven. Tiszta előzésnek tűnt, az Audi csapatrádióján valaki mégis ingerülten felkiáltott: Lökd ki! – írja az Autosport.com.

Véletlen egybeesés

Scheider a verseny után azt állította, nem hallotta. De mit tesz isten, pont a következő kanyar előtt hátulról meglökte Wickenst, aki belement az előtte haladó Wehrleinbe, és mindketten a kavicságyba csúsztak. Wehrlein így a futam leintése után visszaesett a bajnokságban a harmadik helyre.

A közvetítésbe is bejátszották a mondatot:

Mint kiderült, a mondat magától az Audi gyár sportrészlegének vezetőjétől, Wolfgang Ullrichtól származott, aki a hétvégén helyettesítette a távol lévő DTM-főnököt, Dieter Gasst.

Ullrich nem győzött magyarázkodni az eset miatt.

"Sajnálom, hogy első felindulásomban ezt mondtam. Nem kommunikáltam a verseny alatt a pilótákkal, nem tudtam, hogy amit mondok, hallatszani fog a rádióban. Egyáltalán nem instrukciónak szántam, az adrenalin hatása alatt csúszott ki a számon. Bocsánatot kérek érte a Mercedestől" – mondta az Audi főnöke.

A baleset előtti szituáció. Elöl Wickens, középen Scheider, hátul Wehrlein Forrás: Daimler

A Mercedesnél nem voltak túl megértőek.

Remélem, komoly következményei lesznek a történteknek" - mondta Wehrlein az Autosport.com-nak.

A DTM és a Német Autósport-szövetség (DMSB) vizsgálatot indított az ügyben.