Véres fenékkel is folytatta a biciklis

Daniel Westmattelmann, a Kuota-Lotto csapat német versenyzője sérülten versenyez a 77. portugál országúti kerékpáros körverseny 4. szakaszán Mondim de Basto közelében 2015. augusztus 2-án. (MTI/EPA/Jose Coelho)
Mondim de Basto, 2015. augusztus 3. Daniel Westmattelmann, a Kuota-Lotto csapat német versenyzője sérülten versenyez a 77. portugál országúti kerékpáros körverseny 4. szakaszán Mondim de Basto közelében 2015. augusztus 2-án. (MTI/EPA/Jose Coelho)
Vágólapra másolva!
Nem mondhatjuk, hogy a kerékpársport veszélytelen üzem, hiszen a versenyzőket mindössze a bukósisak védi, így az eséseknél a testük nagy része védtelen.

Daniel Westmattelmann, a Kuota-Lotto csapat német bringása a Portugál körversenyen esett nagyot, és csúnya sebeket szerzett, de eszébe sem jutott, hogy megálljon, visszaült a nyeregbe, és tekert tovább.

Rosszul vette be a kanyart, és nagy sebességgel bukott Forrás: MTI/EPA/LUSA/Jose Coelho

Westmattelmann a versenyről vezetett blogjában azt írta, 5 kilométer után egy balkanyarban bukott, ott szerezte a sebeket. Ezek után még 155 kilométer volt hátra, és a szakasz végén további nehézségekkel is meg kellett szenvednie, volt ugyanis olyan szurkoló, aki sörrel öntötte le, amely a friss sebeinek nem tett jót. A célba érve az első útja az orvosi szobába vezetett, ahol fertőtlenítették a sebeit, és a fájdalmak ellenére úgy döntött, hétfőn is rajthoz áll.

Sörrel is leöntötte egy szurkoló Forrás: MTI/EPA/LUSA/Jose Coelho

A versenyen négy szakasz után Gustavo Veloso vezet, Westmattelmann a 111. helyen áll, amiben valószínűleg a sérülésének is szerepe van.