Édesanyja emlékének ajánlotta aranyérmét

speciális világjátékok, 2015, Los Angeles, Mateidesz Nóra, úszás
speciális világjátékok, 2015, Los Angeles, Mateidesz Nóra, úszás
Vágólapra másolva!
Már a nyitónapon megszületett a magyar delegáció első aranyérme Los Angelesben, a nyári speciális Világjátékokon. Az úszó Mateidesz Nóra 100 méter háton magabiztosan, szinte végig vezetve úszott első helyen a célba versenyszámának döntőjében.

Tóth Csaba és Wiesnerné Oravecz Éva tanítványa el nem múló könnyeivel küszködve vette át jól megérdemelt aranyérmét, amelyet néhány hete elhunyt édesanyja emlékére ajánlott fel.

A fiúknál 50 méter mellen Princz Attila a 8. helyen végzett az USC Egyetem uszodájában. Itt tanult korábban Hosszú Katinka is, akinek több rekordját is márványtábla jelzi.

Mateidesz Nóra Forrás: Molnár Péter

Sztárvendége is volt a versenynek, hiszen Michael Phelps a megnyitóünnepség után ide is kilátogatott, sőt néhány szerencsés speciális olimpikonnal együtt is úszott, hatalmas ováció közepette.

Földi Marcell is sokáig reménykedhetett abban, hogy testközelből figyelheti a klasszist, ezúttal azonban meg kellett elégednie a 18-szoros olimpiai bajnok kézfogásával és néhány fotóval, ugyanis az utolsó pillanatban kiderült, az egri fiút mégsem sorsolták a gála szereplői közé. Marci azonban így is kivonulhatott a többiekkel a medencéhez.

Michael Phelps és Földi Marcell Forrás: Molnár Péter

Teniszben Begovics Éva japán és egyiptomi ellenfelét legyőzte, chilei vetélytársától azonban kikapott, míg Kelemen Zsombor svájci ellenfelénél jobbnak bizonyult, egyiptomi versenyzőtársától viszont vereséget szenvedett. Hétfőn az egyéni kvalifikációk folytatódnak és a vegyes párosok is megkezdik a küzdelmeket.

A női labdarúgócsapat felemásan teljesített, egy győzelem és két vereség lett a napi mérlege: Szerbiát legyőzték a lányok, ugyanakkor az uruguayiaktól és a finnektől kikaptak.