Több milliárd érkezik a kormánytól Újpestre

Az UTE csarnok látványterve
Vágólapra másolva!
Egy közel 20 hektáros sport-rekreációs fejlesztés valósul meg Újpesten - erről Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Őze István, az UTE klubigazgatója adott ki közleményt.

A kormány a 2016. évi költségvetésének XX. fejezetében a fővárosi sportegyesületek támogatására jelentős összeget különített el, amely alapján több milliárd forint értékű sport-rekreációs fejlesztés valósulhat meg. A Szilágyi Út - Tábor utca - Pálya utca - Erdősor utcák által körülhatárolt, jelenleg is sportcélú területeken magas színvonalú, többcélú sportközpont létesül.

Az UTE csarnok látványterve Forrás: Újpesti Sajtó Kft.

A beruházásban többek között multifunkcionális sportcsarnokot, edzőpályákat, tömegsport jégcsarnokot, tenisz-, streetball-, és strandröplabda pályákat, futballpályákat, hosszútávfutókört, atlétikai pályát, illetve hozzákapcsolódó kiszolgáló építményeket, öltözőket, konditermet, sport- és egészségállapot-felmérő központot magába foglaló sportcentrum alakulhat ki.

A multinfunkcionális sportközpont látványterve Forrás: Újpesti Sajtó Kft.

Újpesten az elmúlt években jelentős sport- és rekreációs beruházások valósultak meg.

Megépült Újpest saját uszodája, átadásra került a Szilas Park és a négy évszakos sípálya, megnyitotta kapuit a Tarzan Park, 12 ovifocipálya létesült, az iskolákban 8 új műfüves vagy gumiburkolatú sportpálya épült, számos tornaterem felújításra került.

Két nagyméretű és két műfüves pálya, valamint egy nagyméretű füves pálya épült.