Vágólapra másolva!
Simicskó István sportért felelős államtitkár elárulta, hogy a 2016-os riói olimpia felkészülésre, illetve majd az elismerésekre több mint 5 milliárd forint szerepel a költségvetésben.

Simicskó azt mondta: a felkészülésre és kiutazásra 3,162 milliárd, az elismerésekre pedig 2,140 milliárd forint szerepel a költségvetésben. Hozzátette, hogy folytatódik a 16 kiemelt olimpiai sportág fejlesztése és a hat nagy fővárosi klub támogatási programja is.

Elmondta, hogy ikerült kiszámítható fejlődési pályára állítani a sportot. Az államtitkárság hármas célrendszert tűzött ki, melynek fontos eleme, hogy minden gyermek sportoljon. Kifejtette, ennek érdekében indult el a Sport legyen a tiéd! toborzó program, melynek célja, hogy félmillió igazolt utánpótláskorú sportoló legyen Magyarországon.

Londonban ilyen érmeket kaptak a dobogósok Forrás: AFP

Az államtitkárság másik fontos célkitűzése az, hogy Magyarország minél több világversenyt, rangos sporteseményt rendezzen, idén mintegy 40 nagy sportrendezvény szerepel a naptárban és jövőre is hasonló számú esemény várható. Komoly sportdiplomáciai sikerként értékelte azt is, hogy Magyarország adhat otthont a 2016 őszi európai sportminiszteri találkozónak.

A harmadik kiemelt cél a létesítményfejlesztés. A nemzeti stadionfejlesztési program, az olimpiai infrastruktúrafejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került, ez magyarázza, hogy miért csökken az államtitkárság költségvetése.