Vágólapra másolva!
Az egyik társkereső oldalon visszaéltek Vigh Domonkos nevével - jelezte a Facebookon a WBPF nevű fitnesz- és testépítő-szervezet kétszeres Európa-bajnoka.

"Nem szokásom ilyenekkel foglalkozni, de már többen jelezték, hogy megismerkedtek velem társkereső oldalakon. Legalább is az én fényképeimmel visszaélő egyénnel. (Nem akarok utánajárni, drágábbnak tartom az időmet ilyenekre pazarolni.) Annyit szeretnék csak közölni felétek, hogy nem vagyok fent semmilyen társkereső oldalon!" - írta Vigh Domonkos, aki legutóbb a bredai Európa-bajnokság 175 centi alattiak között nyert aranyérmet a sport physique kategóriában.

Forrás: Vigh Domonkos / Facebook

Mi is az a sport physique?

Ez nem bodybuilding kategória és nem is athletic - olvasható a kategóriáról a WBPF magyarországi weboldalán. Gyakorlatilag az előbb említett két kategória előszobájának tekinthetjük. A sportosan kidolgozott, egészségesen izmos test, férfias megjelenés, arányos, esztétikus, szimmetrikus testalkat bemutatása mellett a versenyző egyéniségének, kisugárzásának, színpadi mozgásának és magabiztosságának elbírálása történik ennél a kategóriánál. A zsűri elsősorban a test szimmetriáját, arányait, férfias, sportos izomzatát, értékeli az összbenyomás, a magabiztos kiállás mellett. Fontos az izmos, kockás has, szép mosoly, a stílus és a fotogén arc.