Mégsem tér vissza Oscar De La Hoya, hogy összecsapjon Mayweatherrel

Oscar De La Hoya, Floyd Mayweather, boksz, profi boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Floyd Mayweather (L) lands a punch on Oscar De La Hoya during their WBC Super Welterweight World Championship, in Las Vegas, Nevada, 05 May 2007. Floyd Mayweather defeated Oscar de la Hoya by a 12-round split decision 05 May to take the World Boxing Council super-welterweight title. AFP PHOTO GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Nem tér vissza a kötelek közé a 42 éves Oscar De La Hoya, minden idők egyik legjobb profi ökölvívója, aki 2009-ben döntött a visszavonulás mellett.

"Profi sportolóként szinte az egész életemet a bokszban töltöttem, így nem telik el nap, hogy ne gondolnék a visszatérésre. Miután beszéltem a családommal úgy döntöttem, nem változtatom meg a korábbi döntésemet" - írta közleményében az amatőrként 1992-ben olimpiai bajnok élő legenda, aki múlt héten még úgy nyilatkozott, 50 százalék az esélye annak, hogy újra ringbe lép.

2007-ben Oscar De La Hoya (j) összecsapott Floyd Mayweatherrel is, és csak megosztott pontozással kapott ki Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A mexikói szülőktől származó, kaliforniai "Golden Boy" 1994 és 2006 között pedig hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutott, pályafutása 45 mérkőzéséből 39-et nyert meg - 30-at kiütéssel - és mindössze hatszor szenvedett vereséget.

Néhány nappal ezelőtt még úgy gondolta, szívesen összehozna egy Floyd Mayweather elleni mérkőzést, ám ezek szerint meggondolta magát.