Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather amerikai profi ökölvívó a világ legjobban kereső híressége a Forbes magazin szerint: a lap 300 millió dollárra becsüli a sportoló elmúlt egy évben szerzett keresetét.

A második helyet a Fülöp-szigeteki bokszoló, Manny Pacquiao szerezte meg, aki 160 millió dollárra tett szert 2014 júniusa és 2015 júniusa között.

Mayweather és Pacquiao május 2-ai összecsapása, amelyet az évszázad bokszmérkőzéseként vezettek fel, minden idők legnagyobb bevételt hozó egynapos sporteseménye lett. A Las Vegas-i találkozót egyhangú pontozással Mayweather nyerte meg.

Floyd Mayweather azt sem tudja, hova tegye a pénzét Forrás: Origo


A dobogó harmadik helyét és ezzel együtt a legjobban kereső női híresség címét Katy Perry zsebelte be, aki Prismatic World Tour elnevezésű világkörüli turnéja révén 135 millió dolláros bevételre tett szert az elmúlt egy évben.

Színészek és zenészek a mezőnyben

A 100-as lista 38 helyét foglalják el zenészek és a legjobb 25-ös mezőnybe tízen kerültek be közülük: Perry után rögtön a One Direction brit fiúbanda következik a sorban, Garth Brooks a hatodik, Taylor Swift a nyolcadik, a The Eagles a 14., Calvin Harris a 17., Justin Timberlake a 19, Diddy a 21., a Fleetwood Mac a 24, míg Lady Gaga a 25. helyet szerezte meg.

A legjobban kereső hírességek illusztris névsorába 15 férfi színész neve került fel, közülük Robert Downey jr., Jackie Chan, Vin Diesel és Bradley Cooper a legjobb ötven közé is bejutott. Színésznők közül mindössze négyen kerültek fel a listára: Jennifer Lawrence a 34., Scarlett Johansson a 65., míg Kaley Cuoco-Sweeting és Sophia Vergara a 95. helyen landoltak.

A teljes lista itt érhető el.