Vágólapra másolva!
Kovács Brigitta, az Magyar Paralimpiai Bizottság sportgazdasági igazgatója azt nyilatkozta, hogy Gömöri Zsolt elnök megkérte őt, hogy ne beszéljen a bizottság gazdasági ügyeiről.

Nincs vége a komoly nyomás alatt lévő Gömöri Zsolt elleni támadásoknak. Kovács Brigitta sportgazdasági igazgató tegnap azt nyilatkozta, hogy Gömöri egy szponzori támogatás fejében bizonyos százalékot kapott. A támogatót az egyik MOB-alkalmazott hozta, ám míg ő nem tartott igényt a neki járó pénzre, a paralimpiások elnöke igen.

A sportgazdasági igazgató hozzátette, az elnök arra kérte őt, hogy ne beszéljen az MPB gazdasági ügyeiről, és a hallgatása fejében tisztességes végkielégítést ígért neki.

Gömöri szerint Kovács Brigitta nem mond igazat

Cikkünk megjelenése után Gömöri Zsolt jogi képviselője helyreigazítási kérelemmel kereste meg az Origót, mondván, nem igazak Kovács Brigitta azon állításai, hogy Gömöri megkérte volna őt, ne beszéljen az MPB gazdasági ügyeiről, és ezért cserébe tisztességes végkielégítést ígért volna. Kovács Brigitta kérdésünkre azt mondta, minden állítását fenntartja.

Gömörit Borkai Zsolt MOB-elnök is burkoltan lemondásra szólította fel, amire a június 19-i rendkívüli közgyűlésen lesz is lehetősége.

Az elnököt sem a MOB, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem hívhatja vissza, tehát csak önszántából mondhat le.