Vágólapra másolva!
Az összetettben éllovas spanyol Alberto Contador remek versenyzéssel verte vissza a második olasz Fabio Aru csapatának minden támadását, s végül további hét másodperccel növelte előnyét legfőbb riválisával szemben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszán, melyen a spanyol Mikel Landa győzött.

A több komoly emelkedővel is nehezített etap utolsó hegyére Contadornak minden segítője leszakadt, míg az Asztanát erősítő Aru négy csapattársára számíthatott, ennek ellenére Contador az utolsó kilométereken is nagyon magabiztos volt.

A cél előtt öt kilométerrel Landa váltott nagyobb iramra, Contador viszont vele tartott, de Aru - illetve az orosz Jurij Trofimov - sem szakadt le. Végül Landa meg tudta nyerni a szakaszt, Trofimov lett a második, Contador pedig egy másodperccel Aru előtt a harmadik. A pályafutása során eddig hat nagy háromhetes viadalon győztes spanyol az időjóváírásoknak köszönhetően tett hozzá újabb hat másodpercet Aruval szembeni előnyéhez, amely így már 2:35 perc.


Eredmények:

15. szakasz, Marostica-Madonna Di Campiglio, 165 km:

1. Mikel Landa (spanyol, Asztana) 4:22:35 óra
2. Jurij Trofimov (orosz, Katyusa) 2 másodperc hátrány
3. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff - Saxo) 5 mp h.
4. Fabio Aru (olasz, Asztana) 6 mp h.

Az összetett élcsoportja:

1. Contador 60:01:34 óra
2. Aru 2:35 perc hátrány
3. Andrey Amador (Costa Rica-i, Movistar) 4:19 p h.
4. Landa 4:46 p h.

A jövő vasárnapig tartó Girón hétfőn szünnapot tartanak.