Vágólapra másolva!
Feladta magát a férfi, aki csütörtökön elgázolta, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta olimpiai résztvevő mountain bike-versenyzőnket, Benkó Barbarát. A rendőrség nehezményezi, hogy azt írtuk, egy járőr elment a baleset helyszíne mellett, de nem állt meg. 

Ahogy arról beszámoltunk, Benkó Barbarát Piliscsabán sodorta el egy 50 km/h-s sebességgel haladó autó, amelyből kiszállt ugyan a sofőr, de amikor látta, hogy a mountain bike-versenyző felállt a földről, magára hagyta.

A rendőrség közleményében tagadta, hogy egy járőrautó nem állt meg a baleset helyszínén, mint írják. , „A rendőr sérülést nem látott Benkó Barbarán, a balesetről nem volt tudomása és rendőri intézkedésre okot adó körülményt nem észlelt, ezért nem állt meg.” A közleményből kiderül az is, hogy bár Benkó írt Facebookon a cserbenhagyó rendőrről, az őrsön már nem tett bejelentést, csak a gázoló ellen.

Benkó Barbara a baleset után Forrás: Benkó Barbara Facebook

A közleményből kiderül az is, hogy „segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A balesetben részes járművezető az esetet követően önként jelentkezett a rendőrségen.”

A rendőrség ugyanakkor nehezményezi, hogy több portál lehozta az esetet, de őket senki nem kérdezte meg, igaz-e, hogy a járőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.