Véget érhet a világbajnok pilóta pályafutása

Daniel Pedrosa alkarja MotoGP, Repsol Honda
Daniel Pedrosa alkarja MotoGP, Repsol Honda
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy nem csak átmenetileg kell abbahagynia a motorozást Daniel Pedrosának: a háromszoros világbajnok versenyző alkarja borzalmas állapotban van, képtelen versenyezni vele.

Vasárnap este Daniel Pedrosa hatodik lett a MotoGP idénynyitó futamán, Katarban. A Honda versenyzőjének alkarján kétökölnyi duzzanat keletkezett a nagydíj végére, ami ugyan fél órával később leapadt, de képtelen volt vele százszázalékosan teljesíteni.

Az rögtön kiderült, hogy Pedrosa nem áll rajthoz a következő vb-futamon, április 12-én az Egyesült Államokban. Nehezebb kérdés viszont, hogy mi lesz a pályafutása további részével?

A harmincéves motoros alkarját először 2004-ben műtötték meg, majd pedig tavaly. Ahogy elmondta, az elmúlt egy évben egyetlen versenyen sem tudta a legjobbját nyújtani. A tavalyi műtétje nem sikerült, a téli holtszezonban pedig számos orvos véleményét kikérte, de egyikük sem javasolt újabb operációt.

Csúnya látvány a spanyol motoros karja Forrás: Origo

Így aztán óvatosan edzette az alkarját, ám az az első versenyhétvégén ismét csődöt mondott. Pedrosa jelenleg tehát nem tud rendesen versenyezni, de újabb műtét sem kecsegtet sok jóval. "Fogalmam sincs, mi lehet a megoldás" - kesergett az idénynyitó után.

Az alsóbb kategóriákban három vb-címet begyűjtő pilóta nincs egyedül a gondjával: a motorsoknál gyakoran okoz gondot a testrész izmait érő erős terhelés.