Csigolyatörést szenvedett az olimpiai bajnok

Fabian Cancellara, kerékpár, kerékpározás
BELGIUM, Harelbeke : Swiss rider Fabian Cancellara of Trek Factory Racing holds his back after falling during the 58th edition of the E3 Harelbeke ycling race on March 27, 2015. Three-time winner Fabian Cancellara of Switzerland suffered two fractured veterbrae in a crash on March 27 and will miss the rest of the Spring Classics. AFP PHOTO / BELGA PHOTO / DIRK WAEM
Vágólapra másolva!
Fabian Cancellara olimpiai és világbajnok országúti kerékpáros hatalmasat bukott a belga E3 Harelbeke versenyen és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy tavasszal már nem versenyezhet. Az egynapos, 215 km-es versenyt a brit Geraint Thomas nyerte.

Cancellara már a táv elején egy bukás részese volt, ahogy ő fogalmazott, olyan gyorsan történt minden, hogy reagálni sem tudott. "A röntgen a legrosszabb gyanút igazolta, két csigolyája eltört" - olvasható a Trek csapat közleményében.

A svájci kerekes így nem indulhat a tavaszi, klasszikus egynapos viadalokon, melyeken esélyesként állhatott volna rajthoz.

Fabian Cancellara nagyot bukott Forrás: AFP/Dirk Waem

Cancellara, aki a 2008-as pekingi olimpián és négy vb-n is aranyérmet nyert egyéni időfutamban, egyaránt háromszor győzött a legendás flandriai körversenyen és a Paris-Roubaix viadalon. Egy másik nagy esélyes, a belga Tom Boonen, aki előbbin négyszer, utóbbin háromszor diadalmaskodott, vállsérülés miatt szintén kihagyja a tavaszi egynaposokat.

Az E3 Harelbeke elnevezésű, 215 km-es verseny korábban egy szexistának minősített plakát miatt kapott médiafigyelmet, a képen egy fellebbenő szoknya alól előtűnő női fenék felé nyúló férfikéz volt látható. A plakát felirata így szól: "Ki markolhatja meg Harelbekében?"

A betiltott plakát Forrás: E3-harelbeke.be

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elégedetlensége miatt a plakátokat végül mindenhonnan eltávolították.

A versenyt végül a brit Geraint Thomas (Team Sky) nyerte meg a cseh Zdenek Stybar és az olasz Matteo Trentin (mindkettő Etixx - Quick-Step) előtt.