Még egy évig látjuk a legendás passzokat

Amerikai foci, NFL
DENVER, CO - JANUARY 19: Peyton Manning #18 of the Denver Broncos celebrates after they defeated the New England Patriots 26 to 16 during the AFC Championship game at Sports Authority Field at Mile High on January 19, 2014 in Denver, Colorado. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A következő idényben is játszani fog Peyton Manning, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában, az NFL-ben szereplő Denver Broncos irányítója, aki így 18. szezonjára kezdi majd meg a felkészülést.

A liga legértékesebb játékosának (MVP) rekordot jelentő öt alkalommal megválasztott Manning négymillió dolláros fizetéscsökkentésbe ment bele annak érdekében, hogy a klub szabadabban mozogjon a fizetési plafon (a csapat játékosainak adható maximalizált éves összfizetés) alatt.

A csökkentés ellenére Manning - aki számos rekordot, köztük az egy szezonon belüli legtöbb, valamint összes touchdown passzét is tartja a ligában - 15 millió dollárt (4,15 milliárd forint) keres majd.

Manning bevállal még egy évet Forrás: AFP/Getty Images/Jamie Squire

A 38 éves veterán irányító 1998 és 2011 között az Indianapolis Coltsban játszott, de egy nyaksérülés miatt nem marasztalták a klubnál, amellyel 2007-ben Super Bowlt is nyert. 2012 óta játszik Denverben, tavaly Super Bowlba jutott az együttessel, de vereséget szenvedett a Seattle Seahawkstól.