Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a három pizzafutár, akik júliusban ellopták a gyorsaságimotoros-világbajnok Talmácsi Gábor robogóját.

"Ez az a robogó, melyet az Aprilia gyár a világbajnoki címem alkalmából limitált darabszámban készített" - jegyezte meg az eset után Talmácsi, aki a gyorsaságimotoros-vb 125 köbcentis kategóriájában 2007-ben lett aranyérmes.

"Elfogták a tolvajokat, elég gyorsan, amit köszönök a magyar rendőrségnek" - nyilatkozta az Origónak a 33 éves versenyző. "A robogót darabokban megtalálták. Most abban bízom, hogy egy-két alkatrész pótlásával helyre lehet állítani a gépet."

A tolvajok munkában Forrás: Origo

A Blikk szerint két pizzafutár közösen feszítette fel a motor kormányzárát, majd egy harmadik letörte a gyújtáskapcsolót is. Pár nap múlva a televízióban szembesültek vele, hogy kinek a motorját lopták el. Ezután azt tervezték, hogy egy köztéren hagyják a járművet, végül inkább szétszerelték, de egy kollégájuk lebuktatta őket. A pizzafutárok - a napilap szerint - a bíróságon sajnálatukat fejezték ki, hogy egy vb-győztest loptak meg, és attól tartanak, hogy ha börtönbe kerülnek, akkor ott "megeszik őket reggelire".