Vágólapra másolva!

Lezuhant és meghalt a magyar műrepülő-világbajnok

Néhány héttel a 45. születésnapja előtt, pénteken délután elhunyt a többszörös magyar műrepülőbajnok Nádas Tamás, amikor Katarban egy repülőnapon a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant - írja a Dehir.hu.

A motoros műrepülő világbajnok az idei év elejét a közel-keleti bemutatóknak szentelte, előbb az Egyesült Arab Emírségekben vett részt repülőnapokon, majd körútjának a második állomására, Katarba utazott, ahol először láttak műrepülést a helyiek.

Pénteken délután a Qatar Racing Club gáláján, az Al Khor repülőnapon vett részt, amikor a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant. A verseny rendezősége törölte a bemutató további programját - számolt be a Dehir.hu. Nádas Tamás halálhírét a Qatar Racing Club is megerősítette.

Egy néző rögzítette a tragikus pillanatokat:

Nádas Tamás 1998-ban, 29 évesen egy sétarepülés alkalmával került kapcsolatba a repüléssel. A 2007-es év hozta meg számára az áttörést, amikor megkapta az EXTRA 300 LP típusú repülőgépet, ezzel már méltó ellenfélként vehetett részt a versenyeken. Két évvel később a Csehországban rendezett Karlovy Vary CAP-on összesítettben ezüstérmet nyert, majd júliusban a magyar műrepülő-bajnokság abszolút győztese lett. Szintén ebben az évben a Lengyelországban rendezett műrepülő Európa-bajnokságon a Q programban aranyérmet szerzett, majd a következő évben megrendezett, 92 résztvevős világbajnokságon a nyolcadik helyen zárt.

A 2012-es, Nyíregyházán rendezett vébé szabadprogramjának az aranyérmese lett, 2013-ban őt választották meg Magyarországon az év műrepülőjének.

2012-ben Magyarországon világbajnok lett: